Nieuws

Deelnemers Roelof Thijs Bokaal 2018

Na de bekendmaking van de startlijst voor de wereldkampioenschapsfinale in Heerenveen kan de internationale race om de Roelof Thijs Bokaal natuurlijk niet achterblijven. Deze wedstrijd vindt traditiegetrouw plaats op de vrijdagavond voor de WK-races en biedt aan 24 rijders uit negen verschillende landen de kans om zich te bewijzen op het kampioenen-ijs van Thialf. En dat de Roelof Thijs Bokaal kampioenen heeft voortgebracht staat vast! Dmitri Khomitsevitsj, Daniil Ivanov, Dmitri Koltakov, maar ook Niclas Svensson, Ove Ledström, Martin Haarahiltunen en nog vele anderen - voordat ze tot de wereldtop behoorden stonden ze eerst op het podium van de Roelof Thijs Bokaal.

Vorig jaar was het de Rus Eduard Krysov die de Bokaal veroverde, en ook dit jaar staat er weer een Rus aan de start. Hij is nog piepjong - 16 jaar pas - en heeft nog niet eerder buiten Rusland gereden. Ook voor Marc Geyer Duitsland), alle drie de Finse deelnemers, Jiří Wildt (Tsjechië), Albin en Andreas Lindblom en Pierre Hallén wordt dit de eerste keer dat ze op Nederlands ijs staan. Het is nog onmogelijk te zeggen wie de beste kans maakt om met de Bokaal van 2018 naar huis te gaan, het veld is ijzersterk. Maar we zijn er trots op dat er maar liefst vier Nederlandse coureurs aan de start staan, die allemaal tot in hun tenen gemotiveerd zijn om hun beste prestatie ooit neer te zetten.

Door zijn speciale knock-out-systeem staat de Roelof Thijs Bokaal garant voor bloedstollend spannende races. Elke heat opnieuw moeten de deelnemers alles op alles zetten om in de race te blijven. De rijders zijn verdeeld in twee groepen - de acht (op papier) sterkste rijders komen pas later in de race nadat de eerste acht minst snelle rijders zijn afgevallen. Uiteindelijk blijven er van de 24 coureurs acht over, die dan nog een semifinale en een finale rijden om de hoogste posities en de winnaar van de Bokaal 2018 te bepalen.

De deelnemers aan de Roelof Thijs Bokaal 2018 zijn:

Nederland
Jasper Iwema
Simon Reitsma
Bart Schaap
Jimmy Tuinstra
 
Duitsland
Sebastian Gegenbauer
Marc Geyer
Franz Mayerbüchler
Max Niedermaier
  
Finland
Matti Isoaho
Tomi Kirilov
Markku Larronmaa
 
Italië
Luca Bauer
 
Noorwegen
Jo Saetre
 
Oostenrijk
Charly Ebner
Manfred Seifter
  
Rusland
German Khanmurzin
  
Tsjechië
Lukáš Hutla      
David Lizák
Jiří Wildt
  
Zweden
Jonas Andersson
Pierre Hallén
Albin Lindblom
Andreas Lindblom
Andreas Westlund

Podium Roelof Thijs Bokaal 2018 (foto: Ian Charles)

Het podium van de Roelof Thijs Bokaal in 2017, met v.l.n.r. Martin Haarahiltunen (Zweden), Eduard Krysov (Rusland), Roelof Thijs en Charly Ebner (Ooostenrijk)
Foto: Ian Charles

Startlijst WK-finale 5 Heerenveen

Nog vóór de vierde WK-finale is ook de startlijst voor de vijfde en laatste WK-finale bij ons in Heerenveen bekendgemaakt. De grootste vraag is daarbij natuurlijk: wie krijgt de wildcard?

Lees meer...

Nieuwe vlog Jasper Iwema

Door zijn WK-avonturen zelf te filmen geeft Jasper Iwema ons een prachtige gelegenheid om vanuit de eerste hand te zien hoe het is om voor het eerst aan het WK ijsspeedway mee te doen.

Lees meer...

Startlijst WK-finale 4 Inzell

Voordat alle ijsspeedwayteams naar Heerenveen komen staat er eerst nog een etappe in de Beierse Alpen op het programma. Op 17 en 18 maart wordt de vierde en voorlaatste WK-finale verreden in de Max Aicher Arena in Inzell.

Lees meer...

Europees Kampioenschap

De laatste wedstrijd van de Russische Superliga liet hij lopen om de titel van Europees Kampioen te veroveren. Dat is hem gelukt: op beide dagen behaalde Igor Kononov het maximale aantal punten.

Lees meer...

Nordic Championship

Het is duidelijk: 2018 is nu al het jaar van Martin Haarahiltunen. De 27-jarige Zweed is pas een paar jaar met ijsspeedway bezig, maar gaat als een speer.

Lees meer...

Beelden Europees Kampioenschap

Op 24 en 25 februari gaat om 10.15 uur Nederlandse tijd het Europees Kampioenschap van start in Vjatskiye Poljany, Rusland. Jimmy Tuinstra en Jasper Iwema rijden met nummers 4 en 10.

Lees meer...

WK-finale 3 Berlijn

In Berlijn zorgde de Zweed Martin Haarahiltunen opnieuw voor spektakel. Op zaterdag begon hij de race met een crash, maar hij kwam ijzersterk terug en knokte zich een weg naar de finaleheat, waarin hij de derde podiumplek veroverde.

Lees meer...

Startlijst Europees Kampioenschap

In het Elektron-stadion in Vjatskye Poljany, een klein Russisch stadje op zo'n 1000 km voorbij Moskou, wordt op 24 en 25 februari het Europees Kampioenschap georganiseerd. Er doen twee Nederlandse coureurs aan mee: Jasper Iwema en Jimmy Tuinstra.

Lees meer...

Startlijst WK-finale 3 Berlijn

In het weekend van 3 en 4 maart gaat het 'LUKOIL FIM Ice Speedway Gladiators World Championship' verder met de derde finale in Berlijn, Duitsland.

Lees meer...

Livestream WK-finale 2 Togliatti

Voor wie zelf niet in de gelegenheid was om naar het Russische Togliatti af te reizen voor de tweede finale van het '2018 LUKOIL FIM Ice Speedway Gladiators World Championship' is het team van Baansportfansite.nl ter plaatse om live verslag te doen van de races.

Lees meer...