IJsspeedwaytraining

De meeste ijsspeedwaycoureurs zijn het hele jaar met hun sport bezig. Zolang er geen ijs is zijn ze regelmatig in de sportschool of bijvoorbeeld op de crossmotor te vinden om in vorm te blijven. Ook gaat er heel wat tijd en zweet zitten in het winterklaar maken van de motorfietsen en de rest van het materiaal, want dit krijgt in het relatief korte winterseizoen enorm veel te verduren. En natuurlijk wordt er het hele jaar door actief naar sponsoren gezocht, hoe moeilijk dat voor een 'obscure' sport als ijsspeedway ook is. 

IJsspeedwaytraining 2016En dan komt er het moment dat alle spullen ingeladen worden en de koudere gebieden opgezocht worden voor de onmisbare trainingsrondjes. De periode waarin getraind kan worden is maar kort - op 7 januari beginnen de voorrondes voor het WK al - dus het is essentieel dat die goed wordt gebruikt. Voor het tweede jaar op rij organiseert de FIM in het Finse Ylitornio een officieel trainingsevenement. Ook de Russen zijn erg goed in het organiseren van trainingskampen. Daar maken buitenlandse coureurs ook gretig gebruik van, dit jaar voornamelijk in de plaatsen Kamensk-Uralski, Kumertau en Slobodskoj. En natuurlijk zijn er ook nog de vele Zweedse meren, waarop je met wat extra moeite soms zelfs je eigen tijdelijke ijsbaan uit kunt zetten.

Ook in Nederland zakt de temperatuur al regelmatig onder het vriespunt, maar voor ijsspeedwaytraining is het helaas nog niet koud genoeg geweest. Daarom zijn ook de Nederlandse coureurs naar het Noorden afgereisd. Jimmy Tuinstra is in Ylitornio aan het trainen, en Bart Schaap en Simon Reitsma zijn naar Zweden vertrokken. Hopelijk kunnen we daar binnenkort wat actiefoto's van laten zien - hieronder eerst een paar shots van het rennerskwartier en de baan van Ylitornio.

FIM Trainingskamp Ylitornio 2016

Jimmy Tuinstra - FIM Trainingskamp Ylitornio 2016

FIM Trainingskamp Ylitornio 2016

FIM Trainingskamp Ylitornio 2016