Rijders WK 2017

De twee permanente wildcards voor het wereldkampioenschap van 2017 zijn toegekend aan Niclas Svensson en Johann Weber.

Daarmee heeft de FIM bewust gekozen voor de jongere ijsspeedwaygeneratie, want puur op basis van de uitslag van de voorrondes zou Harald Simon eerder in aanmerking komen dan Svensson jr., en ook wat WK-ervaring betreft was Simon zonder twijfel de eerste keus geweest. Zelfs op grond van landenverdeling zou Simon de voorkeur krijgen, want er hebben zich al drie Zweden gekwalificeerd voor het WK, tegen één Oostenrijker. Maar waar de FIM een paar jaar geleden nog voor grote namen en ervaring koos, lijkt nu de jongere garde een kans te krijgen.
Simon staat wel als eerste vermeld op de lijst met genomineerde reserverijders. Dit betekent dat als een WK-rijder zich af moet melden, bijvoorbeeld vanwege een blessure, Harald Simon de plaats van de uitgevallen rijder in mag nemen.

Hieronder volgt het rijdersveld voor de WK-finales. De nummer 16 en de twee reserverijders zullen voor iedere Finale apart aangewezen worden. De nummers tussen haakjes zijn de racenummers waaraan de coureurs tijdens de races te herkennen zijn. Deze nummers mogen ze zelf kiezen, maar het lijkt erop dat nog niet alle bonden dit doorgegeven hebben.

Deelnemers WK-finales 2017
1. (919) Dmitri Khomitsevitsj Rusland
2. (333) Daniil Ivanov Rusland
3. (100) Franky Zorn Oostenrijk
4. (88) Max Niedermaier Duitsland
5. (106) Dmitri Koltakov Rusland
6. (114) Dinar Valeev Rusland
7. (22) Günther Bauer Duitsland
8. (69) Jan Klatovský Tsjechië
9. (911) Igor Kononov Rusland
10.   Stefan Svensson Zweden
11.   Ove Ledström Zweden
12. (99) Stefan Pletschacher Duitsland
13.   Jimmy Olsén Zweden
14.   Johann Weber Duitsland
15.   Niclas Svensson Zweden
16.   *wildcard*  
17.   *eerste reserve*  
18.   *tweede reserve*