Startlijst WK-finale Togliatti

Nog even en dan gaat het los met de start van de eerste WK-finale in Togliatti. De finale in Togliatti is de eerste in een serie van vijf, waarvan onze race in Heerenveen de afsluiter is.

Deze stad, die qua inwoneraantal ongeveer tussen Rotterdam en Amsterdam in zit, ligt op zo'n duizend kilometer rijden ten Oosten van Moskou is vooral bekend om zijn autoindustrie. De plaatselijke speedwayclub heet dan ook niet voor niets Mega-Lada - een naam die terug te vinden is op de motoren en pakken van bijvoorbeeld Igor Kononov en Daniil Ivanov, want zij rijden voor deze club. Het stadion van Togliatti is eigenlijk een speedwaystadion, waar in de winter een ijsbaan van wordt gemaakt. Enkele jaren geleden is het stadion compleet vernieuwd en nu is er plaats voor zo'n 15.000 toeschouwers. Met zijn lengte van 300 meter is de ijsbaan van Togliatti de kortste in de WK-serie.

Op de vrijdagochtend voor de race moeten alle teams er al vroeg bij zijn, want om kwart voor acht begint de technische keuring van de motoren. Daarna kan er vanaf 11.00 uur getraind worden. Op zaterdag en zondag beginnen de races om respectievelijk 16.00 en 14.00 uur plaatselijke tijd, oftewel 13.00 en 11.00 uur in Nederland. Op dit moment is ons nog niet bekend of de races (al dan niet live) uitgezonden zullen worden, maar als we daar meer informatie over hebben dan zullen we dat uiteraard vermelden.

Hieronder volgt de definitieve startlijst voor de WK-finale in Togliatti. Stefan Pletschacher, die bij de internationale wedstrijd in Steingaden een serieuze schouderblessure opliep, ontbreekt. Hij heeft ondertussen een operatie ondergaan, maar lijkt voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Voor hem in de plaats komt de eerste rijder op de door de FIM vastgestelde lijst met invallers, Harald Simon.
De nummers in de eerste kolom bepalen de volgorde van de coureurs in het wedstrijdschema; de nummers tussen haakjes zijn de racenummers die op de motoren terug te vinden zijn.

Startlijst WK-finale 1 - Togliatti - 4 & 5 feb.
1. (11) Ove Ledström Zweden
2. (911) Igor Kononov Rusland
3. (50) Harald Simon Oostenrijk
4. (33) Johann (Hans) Weber Duitsland
5. (114) Dinar Valeev Rusland
6. (81) Jimmy Olsén Zweden
7. (88) Max Niedermaier Duitsland
8. (106) Dmitri Koltakov Rusland
9. (192) Niclas Svensson Zweden
10. (WC) Nikita Toloknov Rusland
11. (100) Franz (Franky) Zorn Oostenrijk
12. (333) Daniil Ivanov Rusland
13. (22) Günther Bauer Duitsland
14. (58) Stefan Svensson Zweden
15. (919) Dmitri Khomitsevitsj Rusland
16. (69) Jan Klatovský Tsjechië
res. 1 (TR1) Mikhail Litvinov Rusland
res. 2 (TR2) Ivan Bolshakov Rusland