Zweedse liga - race 3

Na zijn succesvolle racedebuut in de Zweedse Liga mocht Jimmy Tuinstra bij de derde ligarace opnieuw uitkomen voor het team van Bollnäs. Deze keer was de HZ Bygg Arena in Hallstavik de wedstrijdlocatie. In zijn eerste twee heats kon Jimmy nog geen punten pakken, maar dat veranderde in heat 12. Vanuit de derde positie reed hij vlak voor de finish Daniel Henderson voorbij, om zo twee punten te scoren. Jimmy zal de smaak te pakken hebben gekregen, want in zijn vierde en laatste heat voegde hij nog eens twee punten aan zijn totaal toe, wat hem meteen de topscorer van zijn team maakte. Geen slechte prestatie voor je tweede race!

Topscorer overall was Niclas Svensson, die samen met o.a. zijn vader voor het team van Örnsköldsvik uitkomt. Svensson junior ontving eerder deze week het nieuws dat hij met een vaste wildcard aan de WK-serie mee mag doen, en hij heeft meteen laten zien dat dat geen verkeerde keuze was. Zelfs Daniil Ivanov, die voor het team van Strömsund meedeed, kon hem niet de baas.

De volgende ligaraces zijn zaterdag en zondag in Gävle en Bollnäs. Jimmy slaat die in Gävle over, maar zal in Bollnäs opnieuw aan de start staan.

Zweedse liga - race 3 - Hallstavik - 20 jan.
1. ÖMK Rundbana 50 Niclas Svensson (4) 12
     (Örnsköldsvik)   Ove Ledström (4) 11
      Stefan Svensson (4) 11
      Martin Haarahiltunen (4) 11
      Anders Engström (4) 5
2. Strömsunds MC Isracing 39 Daniil Ivanov (4) 11
     (Strömsund)   Mikael Flodin (4) 11
      Jimmy Olsén (4) 8
      Daniel Henderson (4) 6
      Hans-Olof Olsén (4) 3
3. SMK Gävle 21 Conny Fastesson (4) 7
     (Gävle)   Tomi Tani (4) 5
      Jonas Andersson (4) 4
      Andreas Westlund (4) 3
      Albin Lindblom (4) 2
4. Bockarna 10 Jimmy Tuinstra (4) 4
     (Bollnäs)   Viktor Svensson (4) 3
      Tomi Norola (4) 2
      Michael Jarl (4) 1
      Jo Saetre (4) 0