Int. race St Johann

Een wedstrijdsysteem met 16 rijders en 20 heats is bij ijsspeedway het meest gangbaar, maar natuurlijk kan er ook met andere aantallen gereden worden - zolang er telkens maar (maximaal) vier rijders in de baan zijn. Het voordeel van het standaardsysteem is wel dat iedere deelnemer één keer tegen alle andere coureurs in de baan komt. 
De startlijst in Sankt Johann im Pongau (Oostenrijk) bestond uit 14 rijders, wat helaas niet heel gunstig uitviel voor twee van de drie Nederlandse deelnemers: Bart Schaap en Jasper Iwema moesten op de reservebank toekijken. Simon Reitsma stond wel in de basis en reed in eerste instantie een hele constante race door vier keer als tweede over de finish te komen. Dat leverde hem een plek op in een semifinaleheat met Franky Zorn, Max Niedermaier en Markus Jell. Helaas kon Simon zijn serie van tweepunters hierin niet volhouden. In de daaropvolgende B-finale werd hij derde, wat overeenkwam met een zevende plaats in de totaaluitslag. 
Door motorproblemen bij Jan Klatovský kreeg Bart Schaap de kans om in te vallen in de C-finale. Die kans greep hij met beide handen aan: in zijn enige heat in St Johann werd hij tweede. Winnaar van de race was opnieuw Franky Zorn, gevolgd door Johann Weber en Charly Ebner.

Internationale race - Sankt Johann - 28 jan.  C B A
1. Franky Zorn Oostenrijk 12+3     3
2. Johann Weber Duitsland 10+3     2
3. Charly Ebner Oostenrijk 7+2     1
4. Markus Jell Duitsland 6+2     0
5. Max Niedermaier Duitsland 7+1   3  
6. Luca Bauer Duitsland 9+0   2  
7. Simon Reitsma Nederland 8+0   1  
8. Josef Kreuzberger Oostenrijk 5+1   0  
9. Sebastian Gegenbauer Duitsland 3 3    
10. Andrej Diviš Tsjechië 4 1    
11. Erwin Schuster Oostenrijk 1 0    
12. Jan Klatovský Tsjechië 0 N    
13. Bart Schaap Nederland N 2    
14. Jasper Iwema Nederland N      

Heatresultaten int. race St Johann 2017