Nieuwe startlijst WK Heerenveen

Een dikke week voor de WK-finale in Heerenveen is een nieuwe startlijst bekendgemaakt. Het risico van de laatste Finale: een flink aantal rijders heeft voortijdig moeten afhaken vanwege verwondingen en blessures.

Jimmy Tuinstra had in eerste instantie de wildcard gekregen, maar moet bij nader inzien als officiële eerste invaller in het veld komen, in de plaats van Stefan Pletschacher, die een nekblessure heeft opgelopen.
De voor Kazachstan rijdende Rus Andrej Shishegov had een heftige crash in Berlijn, waarbij hij zijn hand ernstig verwondde. Hij is pas net weer uit het ziekenhuis ontslagen en maakt het gelukkig goed, maar zal in Heerenveen worden vervangen door de tweede invaller, de Fin Tomi Tani.
Omdat ook Franky Zorn in Inzell zijn hand verwondde zou hij in principe moeten worden vervangen door derde officiële invaller Günther Bauer, maar die had in Inzell net zijn sportieve afscheid als ijsspeedwaycoureur gevierd. Omdat de lijst met officiële reserverijders van de FIM slechts drie namen bevatte is er daarom met spoed een nieuwe lijst geproduceerd, met Jasper Iwema als vierde vermelding. Hij zal in Heerenveen dan ook Zorn vervangen.
Natuurlijk moet de wildcard ook een nieuwe eigenaar krijgen; dat is Bart Schaap geworden. En als er tijdens de races in Heerenveen nog meer rijders uitvallen kunnen die gaten worden opgevuld door baanreserves Simon Reitsma en Niek Schaap. 

Maar liefst vijf Nederlanders op de startlijst voor Heerenveen dus - dat mag je niet missen! Klik op de homepage op 'Online Tickets' om de mannen te komen aanmoedigen.

Startlijst WK-finale 5 - Heerenveen - 30 & 31 mrt 2019
1. (106) Dmitri Koltakov Rusland
2. (199) Martin Haarahiltunen Zweden
3. (333) Daniil Ivanov Rusland
4. (72) Tomi Tani Finland
5. (192) Niclas Svensson Zweden
6. (16 - wildcard) Bart Schaap Nederland
7. (58) Stefan Svensson Zweden
8. (919) Dmitri Khomitsevitsj Rusland
9. (97) Ove Ledström Zweden
10. (383) Nikita Toloknov Russia
11. (273) Jimmy Tuinstra Nederland
12. (33) Hans Weber Duitsland
13. (665) Charly Ebner Oostenrijk
14. (800) Jasper Iwema Nederland
15. (88) Max Niedermaier Duitsland
16. (114) Dinar Valeev Rusland
17. (17 - res. 1) Simon Reitsma Nederland
18. (18 - res. 2) Niek Schaap Nederland