Startlijst Finales Russisch Kampioenschap

Voordat duidelijk is welke Russische coureurs er dit jaar aan het WK mee mogen doen moeten de Russen eerst in eigen huis nog twee races om het Russisch kampioenschap afwerken.

Op 22 en 23 december is de eerste finale van het Russisch kampioenschap in Togliatti, en op 4 en 5 januari is de beslissende finale in Kamensk-Uralski. De deelnemers hebben zich in drie voorrondes voor de finales gekwalificeerd.

Helaas zal Igor Kononov, die maximaal scoorde in een van deze voorrondes, niet aan de finales mee kunnen doen. Onderweg terug naar huis van de voorronde kwam Igor in een auto-ongeluk terecht. De oplegger van een tegemoetkomende vrachtwagen kwam op zijn weghelft, en liet weinig van Igors bus over. Igor kwam er vanaf met een gebroken rechterhiel, wat zijn ijsspeedwaycarrière voorlopig even in de koelkast zet. Nog slechter nieuws is dat Igors vader bij het ongeluk om het leven is gekomen. Zoals voor zoveel rijders was Igors vader Aleksander ook zijn monteur en coach. We wensen Igor alle mogelijke sterkte.

Igor staat nog wel vermeld op de startlijst voor de finales van het Russisch kampioenschap, maar zal hoogstwaarschijnlijk worden vervangen door de nummer zes uit zijn voorronde, Igor Sajdullin. De nummer zeven, Aleksandr Kozyrev, zal dan diens reserveplaats innemen.

De eerste finale in Togliatti begint op zaterdag 22 december om 16.00 uur en op zondag de 23e om 14.00 uur (13.00 en 11.00 uur Nederlandse tijd). De wedstrijd is live te bekijken via het YouTube-kanaal van Mega-Lada.
De tweede finale in Kamensk-Uralski kan gevolgd worden via het kanaal van RimMedia Live. De races beginnen beide dagen (vrijdag 4 en zaterdag 5 januari) om 12.00 uur (8.00 uur Nederlandse tijd.

Deelnemers Finales Russisch Kampioenschap 
1. Dmitri Koltakov Shadrinsk
2. Ivan Tsjitsjkov Ufa
3. Sergej Makarov Lukhovitsy
4. Dinar Valeev Ufa
5. Nikita Bogdanov Ufa
6. Dmitri Khomitsevitsj Kamensk-Uralski
7. Jevgeni Sharov Kamensk-Uralski
8. Daniil Ivanov Togliatti
9. Ivan Khuzhin Kamensk-Uralski
10. Nikita Tarasov Kamensk-Uralski
11. Dmitri Soljannikov Kamensk-Uralski
12. Jevgeni Sajdullin Togliatti
13. Konstantin Kolenkin Shadrinsk
14. Nikita Toloknov Togliatti
15. Igor Kononov Togliatti
16. Vladimir Bobin Kamensk-Uralski
res.  Igor Sajdullin Togliatti
res. Nikita Shadrin Ufa

Igor & Aleksandr Kononov

Poster Finale 1 Russisch Kampioenschap 2019 Togliatti

Poster Finale 2 Russisch Kampioenschap 2019 Kamensk-Uralski