Drie rijders bovenaan in het WK-klassement

Na de derde WK-finale in Berlijn is de titelstrijd nog steeds ongekend spannend. Drie rijders staan met evenveel punten bovenaan in het klassement, en een vierde volgt op slechts vier punten achterstand. In de gelederen daaronder wordt een andere, niet minder spannende strijd gevoerd om een plek bij de beste acht.

De Russen Dmitri Koltakov, Dinar Valeev en Daniil Ivanov voeren het klassement aan met 97 punten, op de voet gevolgd door Dmitri Khomitsevitsj met 93 punten. Zoals het er na drie van de vijf finales uitziet zullen deze vier coureurs de strijd om het wereldkampioenschap verder opvoeren in Inzell en Heerenveen. Om de de beste plekken daaronder is het gevecht niet minder. Kanshebbers zijn onder meer Hans Weber, Niclas en Stefan Svensson en Nikita Toloknov. 

De WK-finale in Berlijn maakte ook slachtoffers. Martin Haarahiltunen liep bij een crash in Berlijn een serieuze handblessure op, waardoor hij in Inzell hoogstwaarschijnlijk niet zal kunnen starten. In Heerenveen hoopt hij er wel weer bij te zijn om het de Russen lastig te maken. De voor Kazachstan rijdende Rus Andrej Shishegov raakte nog ernstiger aan zijn hand gewond. Vermoedelijk is hij voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. 

Dit heeft als gevolg dat de kans groot is dat Jimmy Tuinstra, als eerste officiële reserve, in Inzell aan de start mag komen. Jimmy had al de wildcard ontvangen voor de finale in Heerenveen, maar als hij als officiële vervanger mag starten dan kan een andere Nederlandse coureur de wildcard overnemen.

Podium WK-finale 3.2 Berlijn 2019