De Zweedse Liga

Test je ijsspeedwaykennis! Quizvraag: waarom zou een Nederlander een 10-rittenkaart voor de veerboot naar Zweden hebben?

Het antwoord is natuurlijk: hij doet mee aan de Zweedse Liga! Jasper Iwema en Jimmy Tuinstra zijn deze winter al twee keer heen en weer geweest naar het Hoge Noorden, en er zullen nog meer ritten volgen. Want deel uitmaken van een Zweeds raceteam is niet zonder verplichtingen, maar je krijgt er natuurlijk wel een enorme hoop race-ervaring voor terug. 

Jimmy had wat moeite met het ijs van de eerste race in Strömsund, maar maakte dat goed door in Bollnäs zes punten te scoren - evenveel als zijn teamgenoot Günther Bauer (zij het in iets meer heats). Jasper liet bij zijn debuut in de Zweedse Liga meteen een goede indruk achter, met vijf punten in zijn eerste wedstrijd en twee keer zeven punten in de daaropvolgende races. (Links naar de resultaten van alle Zweedse races zijn te vinden in onze racekalender).

De volgende Ligawedstrijd staat gepland voor 20 januari in Hallstavik - alle aandacht wordt eerst even opgeëist door de voorrondes voor het Wereldkampioenschap. Maar onderstaand filmpje van de spannendste momenten van de tweede race van de Zweedse Liga in Örnsköldsvik willen we je niet onthouden.