WK-finale 3 Berlijn

In Berlijn zorgde de Zweed Martin Haarahiltunen opnieuw voor spektakel. Op zaterdag begon hij de race met een crash, maar hij kwam ijzersterk terug en knokte zich een weg naar de finaleheat, waarin hij de derde podiumplek veroverde.

Op zondag leek er weer een podiumplek in te zitten, maar helaas eindigde de strijd met de Russen toen in een crash in de tweede semifinale. Regerend wereldkampioen Dmitri Koltakov breidde in Berlijn zijn voorsprong verder uit door op beide dagen geen enkele punt te laten liggen. Maar niet alle Russen konden even goed overweg met het Duitse ijs: Dinar Valeev kwam op zaterdag niet verder dan een 13e plaats, en Sergej Karatsjintsev besloot na de eerste heat op zondag zelfs om er volledig mee uit te scheiden. Waarschijnlijk zien we hem dit jaar niet op het ijs terug, en zal hij bij de laatste twee WK-races in Inzell en Heerenveen vervangen worden door Stefan Svensson.

Jasper Iwema kwam in Berlijn niet volledig fit aan de start - zijn tijdens het EK in Rusland opgelopen enkelbreuk is natuurlijk nog niet genezen. Ondanks deze handicap is het duidelijk dat hij zijn plek in het WK steeds sterker opeist. Op zaterdag scoorde hij drie WK-punten, en op zondag zelfs vier. Als hij deze stijgende lijn kan doorzetten dan gaan we in Heerenveen hele mooie races zien!

Kijk voor de resultaten van beide dagen onder 'Uitslagen'.